Kamarás Iván

Kamarás Iván

Jászai Mari-díjas magyar zenész, prózai és filmszínész. Forgat, színházban játszik, telt házas koncerteket ad és igyekszik az élet minden területén helyt állni. Két fiú, Igor és Zalán édesapja.

Balett-táncos szülők gyermekeként hároméves korától a színpad közelségében nevelkedett.

Már általános iskolásként is amatőr színjátszókörbe járt, s még gimnazistaként játszhatott a pécsi Kamaraszínházban. Ezután elsőre felvették a Színház és Filmművészeti Főiskolába. Huszonhárom évesen, alighanem minden idők legfiatalabb Othellójaként robbant be a színházi köztudatba. A Budapesti Kamaraszínház, majd pedig a Vígszínház tagja volt. Szinkronizált is.

Mindig is érdekelte az angolszász kultúra. 2009-ben Los Angelesbe költözött – először csak egy évre –, azóta folyamatosan ingázik Budapest és Amerika között. Ekkortól a filmezésé lett a főszerep. Előbb filmrendezői szakot hallgatott, majd éveken át több filmes, színészi kurzusra is járt, miközben kisebb-nagyobb munkái is adódtak. Filmszerepekben 2013-ra érte utol, sőt túl is lépte a színpadi szerepei számát. Németül és angolul is beszél a filmjeiben. Decemberben megkapta a zöldkártyáját is.

Nem veti meg a kis költségvetésű filmeket sem, szívesen bátorítja azokat, akikben hisz. Szívesen áll jótékony célok mellé is.

A zene egész fiatal korától elkísérte, így ezen a területen is kipróbálta magát.
Hobbija a sport és a testedzés. Sokféle ágát művelte a gyógytornától a piláteszen keresztül a jógán át, a bokszig, vagy épp biciklizett, falat mászott, Amerikában pedig rendszeresen szörfözik, görkorcsolyázik, úszik is. Nyolc évig kempózott is és nagyon szeret motorozni.

Előadásaim

Powered by Khore by Showthemes
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial