Hild Imre

Hild Imre

1990-ben kezdett vállalkozni az idegenforgalomban, egy orosz laktanyát béreltek ki Szentendrén, ahol főként amerikai turistákat láttak vendégül, ami akkora siker volt, hogy még a New York Times is cikkezett róla. Később az Egyesült Államokban tanult, majd 1998-ban a Lehman Brothersnél állt munkába. Miután hazatért Magyarországra, először értékpapírosítás – tanácsadással foglalkozott, majd 2004-ben megalapította a Hild Életjáradékot, mely az egyik legnagyobb VC illetve VC indukált finanszírozást (87M euro) kapta a mai napig. Az ő nevéhez fűződik az OTP Életjáradék nevű pénzügyi szolgáltató létrehozása is, melyet a 2008-as válságig vezetett. A 2 cég együttes piaci értéke ekkor 200M Euro volt.

2009 óta foglalkozik a startupokkal, elsősorban az ICT területen. 2010-ben egy kockázati tőkealappal kezdett dolgozni, majd megalapította az iCatapult acceleratort, mely hármas funkcióval támogatott startupokat: seed funding, startup training, USA business development. 2015-ben együttműködésre lépett a Digital Factory-vel, ahol a fentieket egy EU-s accelerátor projekt keretében folytatva további 20 startup céget támogattak meg. 2018 óta dolgozik az izraeli (Tel-aviv) ökoszisztéma számos résztvevőjével annak érdekében hogy hatékony eszközöket és módszereket adjanak az európai ökoszisztémák fejlesztéséhez. Szintén 2018-ban, Global Traction nevű cégén keresztül több mint 200 startup/projekt részvételével 60 eseményből álló nemzetközi piacralépési kurzus sorozatot tartott.

Startupok, akikkel dolgozik/dolgozott (a teljesség igénye nélkül): EDMdesigner, Synetiq, Superpowered, SzervizX, Educate, Hypomo, Facekom, Wand, Netflorista, Webshippy.

Fő témái: customer development, startup fejlesztés, nemzetközi business development és stratégiai fundraising.

Előadásaim

Powered by Khore by Showthemes
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial