Gyémánt Balázs

Gyémánt Balázs

hivatásos világutazó, idegenvezető, blogger

Világutazóként munkája sokszínű és nemzetközi környezetben zajlik. Bloggerként a világ egyedi és különleges helyeit fedezi fel vagy épp a kitaposott ösvényen keresi az újdonságokat. Aludt már igluban és az esőerdő közepén is, kóstolt skorpiót Pekingben, lecsúszott egy felhőkarcolóról Los Angelesben, táncolt a világ legkisebb diszkójában Berlinben és úszott cápákkal a Csendes óceánban.

Egy magyar utazási iroda őt választotta ki, hogy egy évig minőségellenőrként járja be a katalógusuk útjait és az élményeiről egy videóblogot készítsen.

Tévés szerkesztőként ifjúsági-, divat- és síműsort készített, külföldi tévéstábok munkáját koordinálja Magyarországon. Újságíróként turisztikai területen szerzett tapasztalatot, cikkei tankönyvben is megjelentek.

Idegenvezetőként magyar utazóknak mutatja be a világ sokszínűségét New Yorktól a karibi térségen át Ázsián keresztül Ausztráliáig, valamint külföldi turistákat kalauzol Budapesten. 2019-ben az „Év idegenvezetője” díj dobogós helyezettje lett.

Nemzetközi kommunikációs tanulmányait a Budapesti Metropolitan Egyetemen és a University of Middlesex-en végezte. Szakterülete a desztinációs marketing és országmárkázás. Gimnazistaként az USA-ban töltött egy évet egy ösztöndíj programmal, de tanult nyelveket Angliában, Spanyolországban és Németországban is. New York Cityben gyakornokként a magyarországi turizmust népszerűsítette. 2017-ben a bécsi Modul University turizmus menedzsment szakán MBA diplomát szerzett.

Élete az utazás körül zajlik, de amennyire szereti idejét külföldön tölteni és új dolgokat megismerni, ugyanannyira élvezi a barátokkal való fröccsözést a Duna parton.

www.balazsutazik.hu

www.facebook.com/Balazsutazik

www.youtube.com/Balazsutazik

www.instagram.com/gybala

Előadásaim

Powered by Khore by Showthemes
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial